Η ΝΔ για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και για το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση

Σε σχόλιό του για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης ανέφερε, πως «η εξαγγέλλει κοινωνικά μέτρα, που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε νομοθετήσει και είχε εντάξει στον τρέχοντα προϋπολογισμό».

Μάλιστα, ο κ. Καραγκούνης σταχυολογεί αυτά τα μέτρα, αναφέροντας, «Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

ήδη υπάρχει. Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ ήδη υπάρχει. Τα κοινωνικά παντοπωλεία ήδη υπάρχουν. Τα συσσίτια για τους απόρους μέσω των Δήμων και της Εκκλησίας ήδη υπάρχουν. Η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία ήδη υπάρχει. Η προστασία της πρώτης κατοικίας ήδη υπάρχει τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι 100 δόσεις έχουν ήδη θεσμοθετηθεί. Θυμίζουμε ότι όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε καταψηφίσει».

«Η Νέα Δημοκρατία επικροτεί οτιδήποτε διευκολύνει τα νοικοκυριά που έχουν χαμηλά εισοδήματα, χωρίς να δημιουργείται δημοσιονομικό κενό. Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι πέρα από αυτά, η προηγούμενη κυβέρνηση διένειμε πέρυσι επιπρόσθετα 500 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία. Υπερδιπλάσιο ποσό από αυτό που προαναγγέλλει η σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα, που τώρα αναζητά. Διότι τότε είχαμε υπερκαλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Ωστόσο, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει: Τι θα γίνει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την πιο ουσιαστική απάντηση για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που η κυβέρνηση Σαμαρά εφήρμοσε πιλοτικά στις 13 περιφέρειες και από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα εφαρμοζόταν σε όλη την Επικράτεια;», διερωτάται, καταλήγοντας ο κ. Καραγκούνης.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση για «προκλητικό ποδοπάτημα της έννοιας της αξιοκρατίας», με αφορμή τις κρίσεις ανωτάτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι χθεσινές κρίσεις παραπέμπουν σε άλλες, αλήστου μνήμης, εποχές, κατά τις οποίες έμπειρα και ικανότατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην κυριολεξία «αποκεφαλίζονταν» από πολιτικές ηγεσίες με καθαρά κομματικά κριτήρια και από εκδικητική διάθεση», επισημαίνεται και συνεχίζει: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την απόφαση καρατόμησης των ανώτατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και την καλεί να εγκαταλείψει την πολιτική των διώξεων με κομματικά κριτήρια και ρεβανσιστικά σύνδρομα, γιατί η τακτική της αυτή οδηγεί στην υπονόμευση του έργου των στελεχών του Στρατού του Ναυτικού και της Αεροπορίας».

«Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα εγκαταλείψει να υπερασπίζεται το δίκαιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και θα καταγγέλλει στη Βουλή οποιαδήποτε αδικία σε βάρος τους», αναφέρει τέλος ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ορίζεται ο Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος ως ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα κοινοβουλευτικού έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα