Έρευνα για τα αίτια της συντριβής διέταξε ο Πούτιν – Υπ. Άμυνας: Πολύ έμπειρος ο πιλότος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τη συγκρότηση επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για τη διερεύνηση των αιτιών της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι η Δευτέρα θα είναι ημέρα εθνικού πένθους για τη Ρωσία.

«Ο Πούτιν ζήτησε από τον Μεντβέντεφ να συγκροτήσει και

να ηγηθεί κυβερνητικής επιτροπής έρευνας η οποία θα διαπιστώσει τα αίτια της συντριβής του Tu-154 στο Σότσι», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το Κρεμλίνο προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε «τα βαθύτατα συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το στρατιωτικό αεροσκάφος Τουπόλεφ-154 που συνετρίβη ήταν στην ενεργό δράση τα τελευταία 33 χρόνια. Ειδικότερα, είχε πραγματοποιήσει 6.689 ώρες πτήσης από το 1983.

Ο πιλότος του εν λόγω αεροσκάφους ήταν πολύ έμπειρος. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με ανακοίνωση του παραπάνω υπουργείου, ο κυβερνήτης Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Επιπρόσθετα το υπουργείο διευκρίνισε ότι στην περιοχή της συντριβής κατευθύνονται έξι σκάφη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Στις έρευνες συμμετέχουν άλλα τέσσερα πλοία, ισάριθμα ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και περισσότεροι από 100 δύτες.

Στη λίστα των επιβατών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο συγκαταλέγονται 64 μέλη της διάσημης χορωδίας Ensemble Alexandrov του ρωσικού στρατού, οκτώ στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της Ensemble Alexandrov Βαλέρι Χαλίλοφ, ο Άντον Γκουμπάκοφ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού του υπουργείου Άμυνας, οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Το άρθρο Έρευνα για τα αίτια της συντριβής διέταξε ο Πούτιν – Υπ. Άμυνας: Πολύ έμπειρος ο πιλότος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα