Έρχονται οι νέοι φόροι και είναι… δυσβάσταχτοι!

ΕΝΦΙΑ, τέλη, προκαταβολές φόρου, αγρότες, νέες κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και πολλά… άλλα.

Ειδικότερα:

ΝΕΟΣ ΕΝΦΙΑ: Ο σκληρός αυτός φόρος «βρέξει- χιονίσει» πρέπει να αποδίδει 2,65 δισ. ευρώ στο κράτος ετησίως. Όπως επισημαίνεται επί τούτου στο μνημόνιο «εν όψει τυχόν αναθεώρησης

των ζωνών αντικειμενικών αξιών για τα ακίνητα, θα αναπροσαρμοστούν οι φορολογικοί συντελεστές επί της ακίνητης περιουσίας, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, για να διασφαλιστεί ότι τα έσοδα από το φόρο ακίνητης περιουσίας το 2016 θα ανέλθουν τουλάχιστον στα 2,65 δισ. ευρώ».

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Άμεση η λειτουργία και ολοκλήρωση του κτηματολογίου σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Ε9.

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ: Σχετικώς με τους φόρους εισοδήματος, έως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει σχεδόν όλες τις φοροαπαλλαγές.

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ: Δεύτερο βήμα είναι να αυξήσει και να ενσωματώσει στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος τον κεφαλικό φόρο, ο οποίος λαμβάνει μόνιμη θέση πλέον σε μισθούς και συντάξεις!

ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΦΟΡΟΥ: Πρέπει άμεσα να λυθεί το μείζον αυτό θέμα, που απασχολεί χιλιάδες επιχειρήσεις.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ: Έως τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αλλάζουν για τη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων ή τον ΦΠΑ.

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει την επαρκή πρόσβαση της φορολογικής διοίκησης στις εγκαταστάσεις των φορολογουμένων για τη διεξαγωγή ελέγχων εγκαίρως και για σκοπούς επιβολής του νόμου.

ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΩΝ ΤΙΜΩΝ: Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να εξισώσει τις αντικειμενικές τιμές της εφορίας με τις εμπορικές αξίες, που θα ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2017.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Εντός του 2015, πρέπει η κυβέρνηση να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό, για το 2016 και νέο Μεσοπρόθεσμο 2016-2019.

ΑΓΡΟΤΕΣ: Πρέπει εντός του 2015 να έρθει η σταδιακή αύξηση του φόρου εισοδήματος για τους αγρότες από το 13%, σε 20% για το 2016 και 26% για το 2017.

ΕΝΟΙΚΙΑ: Ρυθμίζεται η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα εισοδήματα από ενοίκια.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Να αρχίσει η περικοπή στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης από το 2106, ώστε να μειωθούν στο μισό οι δαπάνες για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης άμεσα.

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ: Μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο του πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών πληρωμών με μείωση της χρήσης μετρητών. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2016.

ΛΙΣΤΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ: Άμεση θα πρέπει να είναι η κατάρτιση της λίστας οφειλετών. Δηλαδή όσοι οφείλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για περισσότερους από τρεις μήνες σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία, θα βλέπουν τα ονόματά τους να δημοσιοποιούνται και να αποκλείονται από την αγορά.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ: Πάμε σε επέκταση του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών. Οι ελεγκτές θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων σε βάθος δεκαετίας.

ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Έρχεται νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη για καταθέσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων στο εξωτερικό.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ: Οριστικοποιείται η δημιουργία περιουσιολογίου για δικαιότερη φορολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα