Έρχονται έλεγχοι για όσους δεν υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις

Εντολή για την άμεση καταχώριση και αποστολή στη «Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων» των φορολογικών δηλώσεων που κατατέθηκαν χειρόγραφα, απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών προς τις εφορίες, από τις οποίες ζητάει να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες μέχρι τις 31 Αυγούστου, ώστε από τις αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις στοιχείων σε όσους δεν υπέβαλαν δήλωση ή δεν την κατέθεσαν ηλεκτρονικά.

Στο στόχαστρο των ελέγχων θα βρεθούν πρωτίστως οι μισθωτοί που δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας

εισοδήματος, με το πρόστιμο ανέρχεται σε 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης, ενώ προβλέπεται και η απώλεια του αφορολόγητου ορίου των 5.000 €.

Επόμενη στη λίστα είναι οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί που δήλωσαν μικρότερα εισοδήματα που είτε δήλωσαν μικρότερα ποσά, είτε δεν υπέβαλαν δήλωση. Σειρά στις διασταυρώσεις έχουν οι δηλώσεις φυσικών προσώπων, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια ήταν υπόχρεα σε έκτακτες εισφορές, όσοι αποκτούν εισοδήματα στο εξωτερικό και όσοι αποφεύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Από τις διασταυρώσεις δεν θα γλιτώσουν και οι φορολογούμενοι που δηλώνουν στο έντυπο Ε2 οικοδομημένα ακίνητα ως «κενά», ενώ από τα στοιχεία της ΔΕΗ παρουσιάζουν υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα