Α΄ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ 3Χ3 στην Αθήνα

Η Ελλάδα γίνεται για μία ακόμη φορά το σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το μπάσκετ. Το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ 3Χ3, Ανδρών και Γυναικών θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας από τις 23 ως τις 26 Αυγούστου, στην καρδιά της Αθήνας, στο Ζάππειο. Η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Αυγούστου, σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Το Πρωτάθλημα διοργανώνεται από τη FIΒA και την Ελληνική

Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Τη διοργάνωση επίσης στηρίζουν οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Δεν είναι τυχαίο που η FIBA εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα τη διοργάνωση του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αρχικά η FIBA ήθελε να γίνουν οι αγώνες στο Καλλιμάρμαρο, αλλά δεν ήταν δυνατό στο συγκεκριμένο χώρο να έχουμε χορηγούς και επιλέξαμε το Ζάππειο. Θα μας δοθεί η ευκαιρία όχι απλώς να προβάλουμε το μπάσκετ, αλλά και την ομορφιά της Αθήνας. Το 3x3 μπουσουλάει, αλλά όταν ολοκληρωθεί η διοργάνωση θα είναι ολόκληρο παλικάρι και θα έχει πάρει το δρόμο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η FIBA μάς ανέθεσε αυτό το γεγονός γιατί θέλει να παρουσιάσει στη ΔΟΕ το Νοέμβριο την υποψηφιότητα για να γίνει ολυμπιακό άθλημα, ακόμη και από το 2016. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 η ομοσπονδία προωθεί το 3x3 και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είναι ένα από τα παιδιά που βγήκαν από αυτή τη διαδικασία. Πιστεύουμε πως στο Ζάππειο θα έρθει πολύς κόσμος και θα παρακολουθήσει ένα όμορφο άθλημα με θέαμα. Ευχαριστούμε τους αθλητές που δίνουν το ‘παρών’ και το Δήμο για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά του. Να ευχηθούμε να έχουμε καλή επιτυχία. Έχουμε δώσει εξετάσεις και πιστεύουμε πως θα είμαστε άψογοι στη διοργάνωση».

Αριστείδης Γολέμης (μέλος ΔΣ ΕΟΚ): «Είναι μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα. Έχει γίνει πολλή δουλειά εδώ και μήνες από την ομοσπονδία, ώστε η διοργάνωση να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα. Ελπίζουμε να έχει παγκόσμια απήχηση παγκοσμίως. Ο χώρος που έχει διαμορφωθεί είναι πανέμορφος και το μάτι του θεατή θα συναντά από τη μία το μπάσκετ, το Ζάππειο και την Ακρόπολη».

Νέλλη Παπαχελά (πρόεδρος ΟΠΑΝ Δήμου Αθηναίων): «Υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά στο λίκνο της Αθήνας το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3, σε έναν ιστορικό χώρο, το Ζάππειο, που χτίστηκε αρχικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει τη διοργάνωση παρέχοντας την τεχνική υποστήριξη και 25 εθελοντές του οργανισμού. Η Αθήνα δεν είναι μόνο η πόλη του ένδοξου παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος, που έχει το δικό της φως. Καλωσορίζω στην πόλη μας τους αθλητές και τις ομάδες κι εύχομαι κάθε επιτυχία στη δική μας ομάδα».

Παναγιώτα Ψαράκη (εντεταλμένη σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού): «Είχαμε μία πολύ

Keywords
Τυχαία Θέματα