Έρχεται το κινητό με κάμερα 41mp!

Και στην ελληνική αγορά αναμένεται πολύ σύντομα να κάνει την εμφάνισή του το πρώτο κινητό, που διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα 41 megapixels. Πρόκειται για ένα αρκετά φιλόδοξο σχέδιο της Νokia και αναμένεται να σκορπίσει ενθουσιασμό σε όσους χρήστες θέλουν να έχουν ένα υπερσύγχρονο κινητό που είναι παράλληλα εφοδιασμένο με την καλύτερη κάμερα για κινητό που βγήκε ποτέ.

Ο λόγος για το Nokia 808 Pureview, το κινητό που έχει κάμερα 41MP και την τεχνολογία Pure View για

λήψεις φωτογραφιών όπως δεν έχουμε ξαναδεί από παρόμοιες συσκευές. Το Pureview διαθέτει οθόνη 4 ιντσών με τεχνολογία AMOLED Clear Black, μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.3GHz και λειτουργικό σύστημα Symbian.

Επίσης το Nokia 808 PureView διαθέτει έναν μεγάλο αισθητήρα υψηλής ανάλυσης 41 megapixel, οπτικά υψηλής ποιότητας από την Carl Zeiss και ένα νέο αλγόριθμο υπερδειγματοληψίας των πίξελ.

Καταρχάς, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αλλάζει την ανάλυση της φωτογραφίας του ανάλογα με την επιθυμία του. Έτσι κάποιος χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο μπορεί να φωτογραφίζει και στην συνέχεια να παίρνει την εικόνα, να τη μεγεθύνει, να κόβει το κομμάτι που τον ενδιαφέρει ή να αλλάζει τις διαστάσεις της, προκειμένου να αναδειχθεί η λεπτομέρεια.

Το κινητό έχει τις δυνατότητες για εκπληκτικές αποδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και δυνατότητα συμπίεσης του όγκου των φωτογραφικών αρχείων προκειμένου να διευκολύνεται η αποστολή μέσω email, MMS και κοινωνικών δικτύων. Εκτός από τις κορυφαίες φωτογραφικές του δυνατότητες, το Nokia 808 PureView υποστηρίζει επίσης καταγραφή και αναπαραγωγή βίντεο HD 1080p, zoom 4X και για πρώτη φορά, τεχνολογία Nokia Rich Recording, η οποία επιτρέπει την ηχογράφηση σε ποιότητα επιπέδου CD.

Τέλος, το Nokia 808 PureView υποστηρίζει τη αποκλειστική τεχνολογία Dolby Headphone, η οποία μετατρέπει κάθε στερεοφωνικό ήχο σε μια μοναδική εμπειρία surround sound με οποιαδήποτε ακουστικά, αλλά και τεχνολογία Dolby Digital Plus για αναπαραγωγή ηχητικού φορμά 5.1 surround, ενώ το κινητό αναμένεται να κυκλοφορήσεις την χώρα μας στα μέσα Ιουνίου.

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα