Έρχεται η σοκολάτα με… βιταμίνες φρουτοχυμού!

Οι λάτρεις της σοκολάτας θα χαρούν με την είδηση αυτή, καθώς Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν μια τεχνική για τη δημιουργίας σοκολάτας, η οποία αφενός θα περιέχει τα μισά λιπαρά από ό,τι τώρα και αφετέρου θα ενσωματώνει υγιεινά συστατικά, όπως φρουτοχυμό και βιταμίνη C. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η σοκολάτα

του μέλλοντος θα γίνει περισσότερο υγιεινή! Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι ίσως η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή αλκοόλ στις σοκολάτες, αντί φρουτοχυμού!

Η έρευνα, με επικεφαλής τον Στέφαν Μπον του πανεπιστημίου του Γουόργουικ, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας στη Νέα Ορλεάνη. Ο χυμός μπορεί να εισαχθεί με τη μορφή μικρο-φυσαλίδων, χωρίς η σοκολάτα να χάνει καθόλου τη γεύση της.

«Η νέα μέθοδος διατηρεί εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τη σοκολάτα 'σοκολατένια', όμως, με το φρουτοχυμό πλέον στη θέση του λίπους. Ελπίζουμε πλέον ότι η βιομηχανία τροφίμων θα αναλάβει τα επόμενα βήματα και θα χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία για να παράγει γευστικές σοκολάτες και άλλα γλυκά με λιγότερα λίπη», δήλωσε ο Στέφαν Μπον.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα υψηλά λιπαρά και σάκχαρα σε μια σοκολάτα συνιστούν την αρνητική πλευρά της, σε αντίθεση με τη θετική πλευρά που αποτελούν τα υψηλά επίπεδα των φυτικών αντιοξειδιωτικών ουσιών ή φλαβονοειδών. Μια μερίδα μαύρης σοκολάτας βάρους περίπου 55 γραμμαρίων να περιέχει 13 γραμμάρια λίπους, δηλαδή το 20% του συνολικού ημερήσιου λίπους, το οποίο συνίσταται σε ένα άτομο που καταναλώνει 2.000 θερμίδες ημερησίως. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του λίπους ανήκει στην ανθυγιεινή κατηγορία των κορεσμένων λιπών. Η αντικατάστασή του με φρουτοχυμό θα μειώσει επίσης το περιεχόμενο της σοκολάτας σε σάκχαρα.

Η νέα μέθοδος υποκατάστασης λίπους με φρουτοχυμό είναι εφικτή σε όλα τα είδη σοκολάτας (μαύρη, γάλατος, λευκή). Ο φρουτοχυμός μπορεί να είναι διαφόρων ειδών και οι βρετανοί ερευνητές έχουν ήδη με επιτυχία ενσωματώσει στη σοκολάτα φρουτοχυμό μήλου και πορτοκαλιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα