Έρχεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης; Τα πιο πιθανά σενάρια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αύριο αρχίζει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή. Τότε αναμένεται να επανεκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία του κόμματος αλλά και η παρουσίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής(Κ.Ε), που θα προκύψει επίσης μετά από εκλογές.

Σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία λοιπόν φουντώνουν

οι φήμες ότι την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου επίκειται ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ο λόγος για μία πρωτοβουλία η οποία ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό. Ο τελευταίος ήθελε να πραγματοποιήσει τον ανασχηματισμό μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Νοεμβρίου. Επειδή όμως, αυτό το σενάριο απομακρύνεται εξαιτίας της σκληρής στάσης των δανειστών και σε συνδυασμό με την πίεση που ασκείται από την κοινωνία, αυτή η διαδικασία εν τέλει θα επιταχυνθεί.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα Νέα, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να τοποθετήσει στην θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόσωπο-κλειδί έτσι ώστε να συντονίζει κόμμα και κυβέρνηση και να περιορίζει τα εσωκομματικά παράπονα.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες στην θέση του υπουργού Οικονομικών θα παραμείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και ο Νίκος Παππάς στην θέση του υπουργού Επικρατείας. Ακόμη ακούγεται ότι παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, όπως και ο Νίκος Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τα επόμενα 24ωρα θα κριθεί το αν θα παραμείνει στο υπουργείο Ενέργειας ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ το πιθανότερο είναι η νυν υφυπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Επικρατείας(σε αυτή την περίπτωση θα πάει σε άλλο κυβερνητικό πόστο φυσικά ο Νίκος Παππάς).

Επιπρόσθετα στο ανανεωμένο σχήμα της κυβέρνησης αναμένεται να μπουν πολλά στελέχη νεαρής ηλικίας, ενώ φημολογείται ότι θα αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές θέσεις βουλευτές όπως οι κ.κ. Φάμελλος Καραγιαννίδης, Συρμαλένιος, Σαντορινιός, Σεβαστάκης, Καρακώστα, Αυλωνίτου κ.ά.

Το άρθρο Έρχεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης; Τα πιο πιθανά σενάρια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα