ΕΠΟ: Στην τελική ευθεία για την επιλογή του νέου προπονητή της Εθνικής

Στην τελική ευθεία φαίνεται να έχει μπει η αναζήτηση από την ΕΠΟ του νέου προπονητή της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, του ανθρώπου που θα πρέπει να αναλάβει το δύσκολο έργο της δημιουργίας μιας νέας Εθνικής ομάδας, η οποία θα στηθεί πάνω στο «νέο αίμα» του ελληνικού ποδοσφαίρου και με έναν ίσως διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, καθώς αυτός με τον οποίο ήρθαν οι επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας φαίνεται να έχει «πεθάνει».

Οι αποτυχίες στην εξεύρεση του προπονητή μετά το Μουντιάλ

της Βραζιλίας κάνουν την αναζήτηση της ΕΠΟ, πιο προσεκτική, ενώ και το «ταβάνι» που έχει θέσει η Ομοσπονδία στα οικονομικά (περίπου 600 με 700.000 ευρώ ετησίως) αποτελεί σίγουρα εμπόδιο, καθώς περιορίζει τις λύσεις.

Στα γραφεία της ΕΠΟ οι προτάσεις από μάνατζερς ξεπερνούν τις 20 και από αυτές οι άνθρωποι της έχουν ξεχωρίσει τέσσερις με πέντε περιπτώσεις που θεωρούνται καλές και προσεγγίσιμες οικονομικά. Μάλιστα από την Ομοσπονδία έχουν υπάρξει ήδη οι πρώτες διερευντικές επαφές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόθεση για συνεργασία, γεγονός που έχει ταυτοποιηθεί για κάποιους από αυτούς.

Όσον αφορά τώρα στα ονόματα αυτά είναι πολλά και ίσως να γίνουν ακόμα περισσότερα μέχρι να φτάσουμε στην τελική επιλογή, η οποία το αργόερο αναμένεται να έχει «κλειδώσει» έως το τέλος του μήνα που διανύουμε.

Η πλειοψηφία των προπονητών που ακούγονται και γράφονται είναι Γερμανοί και ίσως η ΕΠΟ να προσανατολίζεται προς την επιλογή ενός Γερμανού πορποντή, προκειμένου να συνεχιστεί το πετυχημένο μοντέλο των Ρεχάγκελ και Σάντος, καθώς ο τελευταίος αν και Πορτογάλος ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό την φιλοσοφία του προκατόχου του.

Ονόματα όπως του Φέλιξ Μάγκατ, του Μπέρντ Σούστερ αλλά και του Κριστόφ Ντάουμ είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν προταθεί στην ΕΠΟ, όπως και αυτό του Αργεντινού Αλεχάντρο Σαμπέλλα και των συμπατριωτών του Γκαμπριέλ Μαπτστούτα και Μαρσέλο Μπιέλσα, ενώ δεν αποκλείεται να παίξει και κάποιος από τους Έλληνες προπονητές που είναι διαθέσιμοι. Πάντως τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει επίσης και το να υπάρξει κάποια έκπληξη και να μην είναι κανένας από τα ονόματα που έχουν προταθεί ή γραφτεί μέχρι τώρα.

Την τελική επιλογή θα κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και οι συνεργάτες του, οι οποίοι θέλουν έναν προπονητή να βάλει τάξη στην κατάσταση που υπάρχει αυτή στιγμή, να επιβάλλει την πειθαρχία στην ομάδα, να την οργανώσει και δουλέψει με ένα μακροχρόνιο πλάνο για την δημιουργία και πάλι ενός συνόλου το οποίο θα είναι ισχυρό και όχι μόνο για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, η οποία είναι ο πρώτος και ορατός στόχος, καθώς τα παιχνίδια της θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στόχος της ΕΠΟ είναι ο νέος προπονητής να καθίσει στον πάγκο της στα παιχνίδια με την Βόρειο Ιρλανδία και την Ουγγαρία, στις 8 και 11 Οκτωβρίου, για να έχει μια πρώτη αλλά σαφή εικόνα της ομάδας μας και μετά να μπορέσει να σχηματίσει άποψη για τους παίκτες που θα καλέσει στην Εθνκή από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Keywords
Αναζητήσεις
τα.νεα.για.προπωνητη.στη.εθνικη.στο.ποδοσφαιρο.
Τυχαία Θέματα