Επίθεση στον πρόεδρο Ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου

Επίθεση από ομάδα φανατικών ισλαμιστών, δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου (28/12) στο Λίβανο, ο πρόεδρος του ελληνορθόδοξου κόμματος «Ανατολή» κ. Δημήτρης Αλ Χούρι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Αλ Χούρι, δέχτηκε επίθεση από ομάδα επτά ατόμων.

Εκπρόσωποι του κόμματος μιλούν για ισλαμιστές φονταμενταλιστές, οι οποίοι επιχείρησαν να τον βγάλουν έξω από το αυτοκίνητο που επέβαινε, χτυπώντας τον με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι και στο λαιμό. Τα χειρότερα απεφεύχθησαν, με την άμεση παρέμβαση φίλου και συνεργάτη που συνόδευε τον κ. Αλ Χούρι, με αποτέλεσμα

οι δράστες να τραπούν σε φυγή, και το θύμα να διακομιστεί αιμόφυρτο σε κοντινό νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες.

Η επίθεση κατά του επικεφαλής του ελληνορθόδοξου κόμματος «Ανατολή», έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη και οπαδοί του έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Βηρυτό, απαιτώντας την απελευθέρωση των δώδεκα απαχθεισών Ελληνοροθόδοξων Μοναζουσών από τη Μααλούλα, όπως επίσης την απελευθέρωση του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Παύλου και του Σύρου Αρχιεπισκόπου Ιωάννου αντίστοιχα, από το Χαλέπι οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται, μήνες μετά την απαγωγή τους, πιθανότατα από ισλαμιστές αντάρτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα