Επίθεση στο Παρίσι- «Ηθελημένη ενέργεια, θα κάνουμε τα πάντα να εξουδετερωθεί ο δράστης» (photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι πρώτες εικόνες από το Παρίσι, μετά τον πανικό που επικράτησε, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στρατιώτες που πραγματοποιούσαν περιπολία στο προάστιο Λεβαλουά Περέ.

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως προκειμένου να περιθάλψουν τους έξι τραυματίες, δυο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Eκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε ότι «θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα προκειμένου να εξουδετερωθεί ο δράστης».

Όλα έγιναν στις 08:00 τοπική ώρα

και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τροχαίο ή για τρομοκρατική επίθεση, αλλά ούτε και αν ο οδηγός ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο ή όχι.

Οι στρατιώτες είχαν μόλις κατέβει από το όχημα που τους μετέφερε στην περιοχή όπου επρόκειτο να αναλάβουν βάρδια, κοντά στο δημαρχείο του προαστίου.

Ο δήμαρχος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού εμφανίστηκε σίγουρος ότι πρόκειται για ηθελημένη ενέργεια σε βάρος των στρατιωτών. Όπως είπε, είδε μια σκουρόχρωμη BMW, ο οδηγός της οποίας ανέπτυξε ξαφνικά ταχύτητα και έπεσε πάνω στους στρατιώτες. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός ήταν άνδρας, όμως κατάφερε να ξεφύγει.

Καταδίκασε την επίθεση η υπουργός Άμυνας

Η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί καταδίκασε ως «δειλή ενέργεια» την επίθεση. «Σήμερα το πρωί γύρω στις 08:00 ένα όχημα χτύπησε στρατιωτικούς της επιχείρησης Sentinelle σε περιπολία στο Λεβαλουά-Περέ. Έξι στρατιωτικοί του 35ου συντάγματος πεζικού του Μπελφόρ τραυματίστηκαν, από τους οποίους τρεις πιο σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός.

«Ο δράστης, που διαφεύγει, καταζητείται αυτή την ώρα από τις δυνάμεις της τάξης. Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα προσδιορίσει τα κίνητρά του και τις συνθήκες υπό τις οποίες ενήργησε», πρόσθεσε.

Το άρθρο Επίθεση στο Παρίσι- «Ηθελημένη ενέργεια, θα κάνουμε τα πάντα να εξουδετερωθεί ο δράστης» (photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα