Επίθεση σε αγωγό φυσικού αερίου στην Τουρκία

Επίθεση σε τουρκικό έδαφος δέχθηκε ο αγωγός φυσικού αερίου που συνδέει το Ιράν με την Τουρκία αργά χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να διακοπεί η ροή φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, αλλά και η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Botas.

«Η έκρηξη προκάλεσε μια πυρκαγιά. Αλλά καταφέραμε να την σβήσουμε γρήγορα. Η ροή φυσικού αερίου θα επαναληφθεί όταν θα έχει

επισκευαστεί ο αγωγός φυσικού αερίου», είπε ο Γιλντίζ, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Μάλιστα στο σχετικό τηλεγράφημα αναφέρεται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος που δημιούργησε η έκρηξη που σημειώθηκε στον αγωγό.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν την ενέργεια αυτή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια σαμποτάζ, όμως μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Μετά τη λήξη της εκεχειρίας το PKK έχει πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις του κατά των τουρκικών δυνάμεων σε όλη την νοτιοανατολική Τουρκία. Μάλιστα χθες το βράδυ, το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων απέδωσε στους Κούρδους το θάνατο ενός χωροφύλακα στην επαρχία Μους, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα