Επιστρέφουν τα φυλάκια του στρατού στην ελληνοαλβανική μεθόριο

Την ανασύσταση και λειτουργία των φυλακίων του στρατού στα σύνορα με την Αλβανία, αλλά και την ενίσχυση των μονάδων που βρίσκονται κατά μήκος τους, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επισκεπτόμενος το ακριτικό φυλάκιο των Δρυμάδων Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Το γεγονός αυτό έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που ζητούν να είναι ασφαλείς στον τόπο τους και ζητούσαν την επιστροφή των φυλακίων του στρατού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ο κ. Καμένος, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στα ακριτικά στρατιωτικά φυλάκια της Ηπείρου, είπε: « Ήδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής, θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Τις επόμενες μέρες, θα ενισχυθεί περεταίρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή .Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή»

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση για αξιώσεις της αλβανικής πλευράς που ακούγονται από επίσημα χείλη στη γείτονα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε:

«Η Εθνική Κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της».

Keywords
Τυχαία Θέματα