Επιστολή του δήμου Διονύσου για τις κεραίες κινητής

Με ανοιχτή επιστολή που απέστειλε προς τους Υπουργούς: Μεταφορών & Επικοινωνιών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας του Πολίτη, ο Δήμος Διονύσου, υπογραμμίζει την άμεση και επείγουσα ανάγκη αλλαγής του Νομικού Πλαισίου που διέπει την τοποθέτηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Μεταξύ των τροποποιήσεων του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με την αδειοδότηση στην τοποθέτηση κεραιών τηλεφωνίας προτείνονται:
Α. Η απόλυτη απαγόρευση της τοποθέτησης κεραιών σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών

εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, γηροκομείων και νοσοκομείων.

Β. Η τοποθέτηση κεραιών εντός του αμιγούς αστικού/οικιστικού ιστού μόνο υπό την προηγούμενη έγκριση του τοπικού Δήμου και εφόσον πρόκειται για κεραίες νέας τεχνολογίας.

Γ. Η υποχρέωση άμεσης απομάκρυνση των εντός του αστικού ιστού ‘κεραιών τεράτων’ με δυνατότητα παραμονής τους μόνο υπό την προηγούμενη έγκριση του τοπικού Δήμου και υπό τον όρο της αντικατάστασής τους με νέας τεχνολογίας έχοντας άλλωστε οι εταιρίες τη δυνατότητα να υποστούν την προς τούτο δαπάνη λόγω των τεραστίων κερδών.

Δ. Να υπάρξει εναρμόνιση στα όρια επιτρεπόμενης ακτινοβολίας με τα ισχύοντα σε πλείστα από τα κράτη της Ε.Ε. Σημειώνουμε ότι τα ισχύοντα σήμερα όρια στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα των κρατών της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα