Επίσκεψη κινέζικης αντιπροσωπίας στην Περιφέρεια Αττικής

Οι προοπτικές συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και τουριστικής ανάπτυξης αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής και αντιπροσωπείας από την αυτόνομη περιφέρεια Guangxi της Νότιας Κίνας.

Η Αναπληρώτρια του Περιφερειάρχη Αττικής και Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, κ. Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, κ. Άννα Ροκοφύλλου, και ο κ. Κωνσταντίνος Καράμπελας, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου,

αφού πραγματοποίησαν σύντομη παρουσίαση της Αιρετής Περιφέρειας, του νέου τρόπου λειτουργίας και οργάνωσής της στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», έδωσαν έμφαση στο σημαντικό ιστορικό παρελθόν που συνδέει τους δυο πολιτισμούς, της Κίνας και της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι ανοιχτή σε κάθε είδους συνεργασία με την κινεζική περιφέρεια, με στόχο την ανάπτυξη και τον τουρισμό.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε, η κα Άννα Ροκοφύλλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, η οποία παρουσίασε τη δυνατότητα διερεύνησης διμερών πολιτισμικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο Περιφερειών.
Τέλος, η επικεφαλής της εξαμελούς κινεζικής αντιπροσωπείας, κα Feng Heng, Αναπληρωτής Γενική Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής του Κογκρέσο της επαρχίας Guangxi, παρουσίασε τα κοινωνικά, οικονομικά και τουριστικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Guangxi, ζήτησε να ενημερωθεί εάν η Περιφέρεια Αττικής έχει ως αρμοδιότητα την προστασία των ελληνικών αρχαιοτήτων και πρότεινε την έναρξη διαλόγου, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα αδελφοποίησης των δυο Περιφερειών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από διάφορες πόλεις της κινεζικής Περιφέρειας Guangxi, στελέχη από την Επιτροπή Τουρισμού της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς και ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ανταλλαγών Ελλάδας – Κίνας, κ. Peter Chang.

Keywords
Τυχαία Θέματα