Επίσκεψη Κάμερον στο Αφγανιστάν

Τις βρετανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν επισκέφθηκε χθες ο Ντέιβιντ Κάμερον, μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι χιλιάδες Βρετανοί στρατιώτες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους το 2013, τονίζοντας ότι οι στρατιώτες αυτοί δεν πλήρωσαν μάταια ένα «υψηλό τίμημα» σε αυτή τη χώρα.

Ο Κάμερον προσγειώθηκε στο στρατόπεδο Bastion στη νότια επαρχία Χελμάντ, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας και στη συνέχεια κατευθύνθηκε βόρεια για να επισκεφθείτε στρατιώτες σε βάση 40 μίλια μακριά από το στρατόπεδο.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του υποστήριξε το σχέδιο μείωσης των

βρετανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν σε 5.200 άνδρες το 2013 , αναφέροντας πως οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας «κινούνται καλύτερα από τα προβλεπόμενα», ενώ πρόσθεσε ότι η αποχώρηση των Βρετανών «στηρίζεται στην επιτυχία και όχι στην αποτυχία».

«Είμαστε σίγουροι ότι αυτό μπορεί να γίνει και διαβεβαιώνουμε παράλληλα ότι το Αφγανιστάν δεν θα ξαναγίνει ένα καταφύγιο τρομοκρατών, κάτι που συνιστά τον πρώτο λόγο για τον οποίο ήρθαμε εδώ», επισήμανε ο Κάμερον.

Και ο διοικητής της βρετανικής δύναμης στην επαρχία Χελμάντ, στρατηγός Μπομπ Μπρους, δήλωσε ότι οι συνθήκες βελτιώθηκαν σημαντικά το 2012.

«Οι Αφγανοί που εργάζονται μαζί με εμάς ελέγχουν την κατάσταση. Η εξέγερση εξακολουθεί να υπάρχει, δεν εξαφανίστηκε, ωστόσο δεν ορίζει τα πράγματα», ανέφερε μιλώντας στο BBC.

Στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ο κ. Κάμερον παρέστη σε λειτουργία και έπαιξε πινγκ-πογκ με τους στρατιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα