Επίσημη 4ημερη επίσκεψη Σαμαρά σε Ισπανία και Πορτογαλία

Τετραήμερη επίσκεψη στην Ισπανία και την Πορτογαλία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 14.00 θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ισπανίας Χοσέ Γκαρθία - Μαργκάγιο Μαρφίλ.

Επίσης, την Κυριακή ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στις 11:00 με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας

Πέδρο Πάσος Κοέλιο στα γραφεία του κόμματος PSD. Θα τον συνοδεύουν ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Γ. Μουρούτης, ο ειδικός σύμβουλος στην επιτροπή για τη Διεθνή Συνεργασία, Ανθρωπιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση Κρίσεων Μανώλης Μαυρομμάτης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας Μ. Παπαγεωργίου.

Μέσα από το διήμερο ταξίδι στην Ιβηρική, το οποίο εντάσσεται στον προεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει να ενισχύσει το πολιτικό προφίλ του στη διεθνή σκηνή, αλλά και να μεταφέρει στο εσωτερικό μήνυμα στήριξης από τους συντηρητικούς ηγέτες που επίσης βρίσκονται στην πρέσα της τρόικας όπως η Πορτογαλία ή των Βρυξελλών όπως η Ισπανία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, ο εκτροχιασμός του ελλείμματος της Πορτογαλίας λόγω της ύφεσης και η αντίσταση του κ. Κοέλιο στις πιέσεις για μεγαλύτερες περικοπές αποτελούν μια νέα «δικαίωση» για τον πρόεδρο της ΝΔ, που επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι η συνταγή του Μνημονίου οδηγεί σε αδιέξοδο εάν δεν συνοδευτεί από αναπτυξιακά μέτρα.

Τέλος, θεωρείται δεδομένο ότι στο πλαίσιο αυτό θα κινηθεί και η γαλάζια προεκλογική καμπάνια, μέσω της οποίας η ΝΔ θα επιχειρήσει να «διατρανώσει» και την αντίθεση του κ. Σαμαρά στο αρχικό Μνημόνιο και το σχέδιο που εφαρμόζει μέχρι σήμερα η τρόικα.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα