Επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ο Β. Μιχαλολιάκος

Την υποψηφιότητα του, για το δήμο Πειραιά ανακοίνωσε σε ομιλία του, ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος το απόγευμα της Δευτέρας (31/03) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ παρουσία χιλιάδων δημοτών. Ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε

απολογισμό του έργου του και γνωστοποίησε τους βασικούς στόχους του, εφόσον εκλεγεί εκ νέου.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο δήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «για μας αντίπαλος ήταν τα προβλήματα της πόλης μας και όχι οι πολίτες του Πειραιά. Για μας αντίπαλός μας ήταν οι νοοτροπίες που κράτησαν την πόλη για χρόνια στο χθες και όχι οι άνθρωποι που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Για μας αντίπαλος ήταν όσοι δίχαζαν και έβαζαν μπροστά κομματικά λάβαρα και σημαιάκια, αντί να βάζουν μπροστά το καλό της πόλης και των πολιτών».
Ο κ. Μιχαλολιάκος επεσήμανε επιπλέον ότι σήμερα «κανείς πολίτης στον Πειραιά δεν είναι μόνος. Κανείς πολίτης στον Πειραιά δεν έχει ένα πιάτο φαγητό, ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, γιατρό και φάρμακα. Κανένα παιδί του Πειραιά δεν έμεινε εκτός παιδικού-βρεφονηπιακού σταθμού. Και όλα αυτά με σεβασμό στην αξιοπρέπεια της φτώχειας. Χωρίς να περιφέρουμε τους συμπολίτες μας από κανάλι σε κανάλι και από πλατεία σε πλατεία».
Μίλησε επίσης για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και για σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν αλλά και για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας κάνοντας λόγο για κτίρια-φαντάσματα.
Ενδεικτικά για τη Ράλλειο είπε πως εκεί ή θα γίνουν τα δικαστήρια του Πειραιά, «όπως έχουμε προτείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ή θα την γκρεμίσουμε και θα δημιουργήσουμε πλατεία» και για τον Πύργο πως ήδη έχει γίνει ο διαγωνισμός και υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για τη δημοπράτησή του. «Στον νέο Πειραιά που δημιουργούμε με τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν χωράνε, δεν έχουν καμία θέση» σημείωσε.
Είπε πως τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα γίνουν στην πόλη έργα που θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ και μιλώντας για το μετρό και το τραμ είπε ότι είναι έργα που θα ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό και θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα τονώσουν την αγορά κάνοντας τον Πειραιά πιο ελκυστικό.
Μίλησε ακόμη για αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του ΣΕΦ με τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου και σύγχρονου παιδότοπου και αναφέρθηκε στην υπογειοποίηση του Ηλεκτρικού Σταθμού και της λεωφόρου που θα οδηγεί στο λιμάνι καθώς και στην ανάπλαση της Πειραιώς σε συνεργασία με τους όμορους δήμους μέχρι το λιμάνι και από το Μοσχάτο μέχρι το Μικρολίμανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα