Επιδημία χολέρας στην Αβάνα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κούβα, όπου έχει ξεσπάσει επιδημία χολέρας, με τις αρμόδιες Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αποφύγουν την εξάπλωση της νόσου.

Την πληροφορία έχει επιβεβαιώσει και το υπουργείο Υγείας της χώρας, σύμφωνα με το οποίο τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις 6 Ιανουαρίου.

«Πενήντα ένα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία δεν γίνεται λόγος για θανάτους. «Χάρη στα μέτρα που υιοθετήθηκαν, η μετάδοση της νόσου έχει σχεδόν σταματήσει».

Πρόκειται για τα

περισσότερα μαζικά κρούσματα της ασθένειας στη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής εδώ και δεκαετίες.

Ιατροί στην Αβάνα επισκέπτονται κατοικίες πόρτα – πόρτα, ελέγχοντας για πιθανή ύπαρξη συμπτωμάτων της ασθένειας, ενώ έχουν δοθεί στους πολίτες οδηγίες για την υγιεινή και την προετοιμασία του φαγητού.

«Ξέρουμε τι συνέβη. Σ' ένα παιγνίδι νωρίτερα αυτό το μήνα, ήταν μολυσμένα είτε τα χοιρινά σάντουιτς ή το αναψυκτικό Tan Rico», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου.

Η χολέρα μεταδίδεται μέσω μολυσμένων τροφίμων ή νερού. Προκαλεί σοβαρότατη αφυδάτωση λόγω διάρροιας και μπορεί να αποβεί μοιραία εάν δεν υπάρξει θεραπεία.

Η τελευταία φορά κατά την οποία η Κούβα είχε αντιμετωπίσει μαζικά κρούσματα χολέρας, ήταν πριν την ανατροπή του καθεστώτος Μπατίστα το 1959.

Keywords
Τυχαία Θέματα