Επιχείρηση ανακατάληψης του αεροδρομίου του Ντόνετσκ από τους φιλορώσους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Επιχείρηση ανακατάληψης του αεροδρομίου του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι φιλορώσοι αυτονομιστές , οι οποίοι έχουν αρχίσει από το πρωί το ανελέητο σφυροκόπημα του ελεγχόμενου από τα κυβερνητικά στρατεύματα του Κιέβου κτιρίου.

Είναι η πολλοστή φορά που προσπαθούν οι αυτονομιστές να καταλάβουν το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης.

Στην διάρκεια των εχθροπραξιών, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς οβίδες έπεσαν κοντά σε σχολείο ανήμερα της φθινοπωρινής επιστροφής

των μαθητών στα θρανία.

Στο μεταξύ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της καγκελαρίου Μέρκελ προέδρου Πούτιν, στην οποία η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι είναι χρέος της Μόσχας να συγκρατήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ιδιαίτερα την υποχρέωση της Ρωσίας να ασκήσει την επιρροή της στους φιλορώσους ενώ τόνισε ότι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε κατόπιν διαπραγμάτευσης θα πρέπει επιτέλους να τηρείται απόλυτα».

Πρόσθεσε επίσης ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να στηρίζει την αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προγραμματισμένες τοπικές εκλογές στις περιοχές γύρω από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Το άρθρο Επιχείρηση ανακατάληψης του αεροδρομίου του Ντόνετσκ από τους φιλορώσους εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα