Επί τάπητος μέτρα ασφαλείας μετά τη δολοφονία

Υπό την προεδρία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, μετά τη δολοφονία του στρατιώτη, μετέδωσε το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Association.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων ασφαλείας μετά την επίθεση. Θα είναι η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής σε δυο ημέρες. Στη χθεσινή προήδρευσε η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

Κάμερον: Τρομοκρατική πράξη η δολοφονία στρατιώτη στο Γούλγουιτς

Την Τετάρτη ο Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε πως υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» ότι η δολοφονία του άνδρα στο Γούλγουιτς, ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια. Ο κ. Κάμερον πρόσθεσε ότι κάθε άνθρωπος στη Βρετανία θα καταδικάσει τη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στο προάστιο Γούλγουιτς, που βρίσκεται στο νότιο-ανατολικό Λονδίνο, όταν σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι (πιο συγκεκριμένα: με ματσέτα) και απάντηση των αστυνομικών αρχών. Η αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης ήταν παρόμοια με υποθέσεις τρομοκρατίας, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε λόγο για «αληθινά σοκαριστικό» γεγονός.

«Οι σκέψεις μας στρέφονται προς το θύμα, την οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Βρετανία δεν θα υποχωρήσει ποτέ στις απειλές τρομοκρατών.

Σημειώνεται ότι έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι, ενώ την έρευνα διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα