Επέκταση των επιχειρήσεων κατά της ISIS και στη Συρία σκέφτεται η Γαλλία

Το πρόβλημα με τους τζιχαντιστές της ISIS έχει αρχίσει εδώ και αρκετό να γίνεται πολύ μεγάλο για τις χώρες της Δύσης, οι οποίες πλέον δεν αποκλείουν, όπως έκαναν μέχρι τώρα, να συμμετάσχουν σε επιθέσεις εναντίον των φανατικών ισλαμιστών και στη Συρία, όπου ενδεχομένως να υποστηρίξουν έμμεσα τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος όμως αποτελεί για τον δυτικό συνασπισμό το «μικρότερο κακό΄».

Στο πλαίσιο αυτό η γαλλική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει την επέκταση της πολεμικής της δραστηριότητας,

με αεροπορικές επιθέσεις και στη Συρία, όπου οι τζιχαντιστές μένουν ανενόχλητοι. Γαλλικά ΜΜΕ επικαλούνται πληροφορίες από το Μέγαρο των Ηλυσίων, αναφέροντας πως στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος Ολάντ αναμένεται να δώσει μηνύματα για τις προθέσεις του.

Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή της γαλλικής αεροπορίας στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί εναντίον θέσεων της ISIS περιορίζεται στο Ιράκ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι και από την πλευρά Άσαντ υπάρχει δυσκολία στο να δεχθεί συνεργασία με τις ΗΠΑ και τον συνασπισμό που έχουν δημιουργήσει, καθώς είχαν πάρει θέσεις υπέρ της αντιπολίτευσης.

Πάντως δεν αποκλείεται να τα βρουν και έτσι να επεκταθεί η δράση της συμμαχίας και στη Συρία, προκειμένου να σταματήσουν την ISIS.

Keywords
Τυχαία Θέματα