Συνεχίζεται το εκλογικό θρίλερ με νέα δημοσκόπηση

Μια ακόμα δημοσκόπηση, από αυτές που έως σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δείχνει ότι αυτές οι εκλογές πιθανότατα θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο εκλογικό θρίλερ που έχει βιώσει πολιτικά η χώρα μας και αναμένεται ίσως να ξεπεράσουν και τις εναλλαγές του εκλογικού αποτελέσματος του 2000. Η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ

και Νέας Δημοκρατίας είναι μικρότερη από το στατιστικό λάθος και ως εκ τούτου κανένας δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να προβλέψει τι ακριβώς θα γίνει στις 20 του Σεπτέμβρη.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα προβάδισμα της τάξης του 0,6%, συγκεντρώνοντας 26,5%, έναντι 25,9% της Νέας Δημοκρατίας. Ένα ακόμα στοιχείο αυτής της δημοσκόπησης είναι ότι προβλέπει εννεακομματική Βουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρίσκονται στο όριο του 3%.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 26,5%, η ΝΔ στο 25,9%, η Χρυσή Αυγή στο 6,8%, το ΠΑΣΟΚ στο 5,8%, το ΚΚΕ στο 5,3%, το Ποτάμι στο 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα στο 4,7%, η Ένωση Κεντρώων στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3% (και οριακά εντός Βουλής). Όσον αφορά τους αναποφάσιστους, το ποσοστό βρίσκεται στο 11,6%.

Επίσης, στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, το 37,2% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 35,2% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Όπως έγινε γνωστό η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 2 και 3 Σεπτεμβρίου τηλεφωνικά, με αναφερόμενο μέγιστο σφάλμα 3,08%.

Keywords
Τυχαία Θέματα