Επεισοδιακό «διαζύγιο» μεταξύ ΑΕΚ και Πογιέτ

Άδοξο τέλος είχε η συνεργασία του Γκουστάβο Πογιέτ με την ΑΕΚ. Ο Ουρουγουανός προπονητής ήρθε σε «ρήξη» με τον ισχυρό άνδρα των «κιτρινόμαυρων» Δημήτρη Μελισσανίδη, με αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ομάδας.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με σκοπό να συνεχίσουν την συζήτηση που είχαν αφήσει στην μέση πριν από περίπου ένα μήνα, με αντικείμενο την ανανέωση της συνεργασίας τους. Τότε ο Πογιέτ είχε αρνηθεί

να δώσει τα χέρια με την διοίκηση του «δικεφάλου», ζητώντας να παρευρίσκεται στις συνομιλίες και ο εκπρόσωπός του.

Η χρονική στιγμή όμως που ο μάνατζέρ του ήρθε στη χώρα μας δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού η εικόνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα ήταν απογοητευτική, ενώ είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, η ήττα από τον Λεβαδειακό. Έτσι, αυτή τη φορά ήταν η πλευρά της ΑΕΚ που αρνήθηκε να οριστικοποιήσει την συμφωνία, ζητώντας να μάθει τις απαιτήσεις του Ουρουγουανού τεχνικού και ενημερώνοντας ότι θα περιμένει την ολοκλήρωσή της σεζόν για να αποφασίσει.

Η κίνηση του Πογιέτ που εξαγρίωσε τον Μελισσανίδη

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση, ο Γκουστάβο Πογιέτ ανακοίνωνε στους παίκτες του ότι το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο, κίνηση που έκανε έξω φρενών τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η αντίδραση του «Τίγρη» είχε να κάνει κυρίως με την χρονική στιγμή που επέλεξε ο -πρώην πλέον- τεχνικός της «Ένωσης», αφού σε λίγες ώρες ακολουθούσε ο αγώνας κυπέλλου με τον Ατρόμητο, ενώ φυσικά υπήρχαν στον ορίζοντα και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Οι εξελίξεις ήταν άμεσες, με τον Ουρουγουανό προπονητή να ενημερώνεται για την απόλυσή του, ενώ την θέση του για το υπόλοιπο της σεζόν ανέλαβε ο Στέλιος Μανωλάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκουστάβο Πογιέτ ζήτησε για εκείνον και τους συνεργάτες του ένα ποσό κοντά στα 4,3 εκατ. ευρώ, για έναν χρόνο, ποσό υπερδιπλάσιο της αμοιβής του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα