Επεισόδια με τραυματίες την παραμονή των εκλογών στην Ταϊλάνδη

Επτά τραυματίες εκ των οποίων και ένας αμερικανός φωτορεπόρτερ, ήταν το αποτέλεσμα των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν μεταξύ φιλοκυβερνητικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών το Σάββατο (1/2) στην Ταϊλάνδη και πιο συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά της Μπανγκόκ, παραμονή των βουλευτικών εκλογών. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς και εκρήξεις.

Οι ταραχές σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές

που θέλουν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή των εκλογών που θα γίνουν αύριο και σε οπαδούς της κυβέρνησης. Παρά το γεγονός αυτό η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα προχωρά κανονικά στη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, παρά τις απειλές των διαδηλωτών ότι θα τις εμποδίσουν και δεν θα επιτρέψουν στο κόμμα της να παραμείνει την εξουσία.

Ο επικεφαλής των διαδηλωτών, Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, έχει ζητήσει από τους οπαδούς του να κλείσουν ειρηνικά τους δρόμους της Μπανγκόκ, αλλά την ίδια ώρα δεσμεύθηκε ότι δεν θα εμποδίσει τους πολίτες να ψηφίσουν.

«Ο λαός δεν θα κλείσει τα εκλογικά κέντρα, αλλά θα διαδηλώσει στους δρόμους. Θα διαδηλώσουν ήρεμα, ειρηνικά και χωρίς βία. Αν κάποιος προσπαθήσει να προκαλέσει ταραχές δεν θα έρθουμε σε αντιπαράθεση μαζί του. Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα εμποδίζει τους ανθρώπους να πάνε να ψηφίσουν» είπε και συνέχισε προσθέτοντας:

«Στο νότο, όσοι περικυκλώνουν τα μέρη όπου συγκεντρώνονται οι ψήφοι, περικυκλώστε τα ως συνήθως, αλλά σας ζητώ να παραμείνετε εκεί ειρηνικά, μην υποχωρήσετε, μην φύγετε μακριά και μην τους πολεμήσετε, απλώς προσευχηθείτε. Πιστεύω ότι σίγουρα θα αποφευχθούν αυτές οι εκλογές».

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές βγήκαν για πρώτη φορά στους δρόμους το Νοέμβριο εναντίον της πρωθυπουργού και του αδελφού της Τακσίν Σιναουάτρα, που αποπέμφθηκε από την εξουσία το 2006 και ζει αυτοεξόριστος στο εξωτερικό μετά την καταδίκη του το 2008 για διαφθορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα