Επαναφέρει το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα ο Μ. Γλέζος

Τη σύσταση της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, που έχει αποφασίσει η Βουλή τον Μάρτιο του 2012, ζητά ο Μανώλης Γλέζος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη.
«Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν χρέος να διεκδικήσουν όσα η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα»,

αναφέρει ο Μ. Γλέζος και συνεχίζει «στις 20 και 28 Μαρτίου 2012 συνεδρίασαν από κοινού οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα τις γερμανικές οφειλές.
«Τα μέλη των παραπάνω Επιτροπών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν ως προς την ανάγκη σύστασης Επιτροπής με αντικείμενο τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».
Το έμπειρο στέλοχος της Αριστεράς συμπληρώνει πως: «καθώς πλησιάζουν ήδη δύο χρόνια που συζητείται η ανάγκη σύστασης της διακομματικής αυτής Επιτροπής, αλλά τίποτα δε γίνεται, αναμένω τη δική σας άμεση παρέμβαση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίησή του το δίκαιο αυτό εθνικό ζήτημα». Τέλος, ο κ. Γλέζος καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να κάνει χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής και να υποβάλει πρόταση σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα