Έως και δύο μήνες θα πάρουν οι έρευνες για το χαμένο Boeing

Έρευνες στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού ξεκίνησε το αμερικανικό ρομποτικό βαθυσκάφος προκειμένου να βρεθεί το αγνοούμενο Boeing 777 των Malaysia Airlines. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι έρευνες ενδέχεται να κρατήσουν έως και δύο μήνες. Το βαθυσκάφος έχει να ελέγξει μια περιοχή 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί το αεροπλάνο, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές σήμερα.
Η έναρξη των αποστολών του αυτόνομου βαθυσκάφους που είναι εξοπλισμένο με ένα υπερευαίσθητο σόναρ σηματοδοτεί

την έναρξη μιας πιο αργής φάσης των ερευνών για την πτήση MH370 με 239 επιβαίνοντες, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου και πιστεύεται ότι συνετρίβη χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πορεία του.
Οι αρχές, που σύντομα σκοπεύουν να περιορίσουν τις έρευνες από αέρος και στην επιφάνεια της θάλασσας, είναι πεπεισμένες ότι γνωρίζουν τη θέση όπου συνετρίβη το Boeing 777, περίπου 1.550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ, και προχωρούν βάσει τεσσάρων ηχητικών σημάτων που πιστεύουν ότι προέρχονταν από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.
Από τη σημερινή αποστολή του Bluefin-21 οι αρχές συνέλεξαν έξι ώρες δεδομένων τις οποίες ανέλυσαν χωρίς να βρουν κάποιο αντικείμενο που να φαίνεται ότι σχετίζεται με το αγνοούμενο αεροπλάνο, δήλωσε σήμερα ο υποπλοίαρχος Ντάνιελ Μαρσίνιακ, ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού Έβδομου Στόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα