Έντονες οσμές ανησύχησαν την Ελευσίνα

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Ελευσίνα από έντονες οσμές που διαπιστώθηκαν κατά τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου. Οι οσμές πιστοποιήθηκαν και από τις αυξημένες συγκεντρώσεις μη μεθανιούχων υδρογονανθράκων, που μετρήθηκαν από το δημοτικό σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Μετά από εντολή του δημάρχου, το τμήμα περιβάλλοντος του δήμου υπήρξε επικοινωνία με τον γενικό επόπτη των ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας και ζητήθηκε ενημέρωση για το θέμα.

Ο αρμόδιος υπάλληλος των ΕΛ.ΠΕ. παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα των οσμών οφειλόταν στα ΕΛ.ΠΕ. Συγκεκριμένα,

λόγω της βροχόπτωσης, τα ξεπλύματα από τους υπαίθριους χώρους του διυλιστηρίου (παρασύροντας μικρές ποσότητες πετρελαιοειδών) που οδηγούνται στα κανάλια ομβρίων και στη συνέχεια στον σχετικό διαχωριστή, δημιούργησαν το πρόβλημα.

Ο υπεύθυνος του διυλιστηρίου διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα αντιμετωπιζόταν και ρητά δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναεμφανιστεί στο μέλλον, διότι θα λειτουργεί το προβλεπόμενο σύστημα, το οποίο τους παραδόθηκε με μικρή καθυστέρηση.

Ο δήμος Ελευσίνας «διαμαρτύρεται έντονα προς τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. για το σημερινό πρόβλημα και απαιτεί να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια ή άλλα προβλήματα».

Ο δήμος Ελευσίνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του «θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε εγρήγορση για αντιμετώπιση παρόμοιων ή άλλων προβλημάτων από τη λειτουργία των ΕΛ.ΠΕ. αλλά και γενικότερα των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή Ελευσίνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα