Απέσυρε το ενδιαφέρον για το «Ελληνικό» το Κατάρ

«Πόρτα» από το κρατικό Fund του Κατάρ, έφαγε η ελληνική κυβέρνηση και κατ’ επέκταση το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για την «αξιοποίηση» του πρ. αεροδρομίου στο Ελληνικό. Η Qatari Diar απέσυρε το ενδιαφέρον της ακολουθώντας το δρόμο του αμερικάνου μεγιστάνα των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ.

Την απαραίτητη συμφωνία εμπιστευτικότητας υπέγραψαν τελικά μόνο τρεις εταιρείες, οι Elbit Cochin Ltd, London & Regional Properties

και Lamda Development, στις οποίες θα μοιραστούν τα τεύχη του διαγωνισμού, καθώς και οι λεπτομέρειες για την πρόσβαση στα τεχνικά και νομικά στοιχεία του έργου για τη διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων.

Σύμφωνα με χθεσινή (Τρίτη) ανακοίνωση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), στο πλαίσιο της β΄ φάσης του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του «Ελληνικού», στους χώρους του πρώην αεροδρομίου θα πραγματοποιηθούν, την επόμενη εβδομάδα, συναντήσεις παρουσιάσεων και επισκέψεων από τους τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον Ιούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα