Εντείνεται η επίθεση Ερντογάν κατά των προσκείμενων στον Φ. Γκιουλέν ΜΜΕ

Αυξάνεται η ανησυχία στην Τουρκία για την δημοκρατική λειτουργία του κράτους και την ελευθεροτυπία μετά την απόφαση του εισαγγελέα να απαγορεύσει στη μεγαλύτερη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα της χώρας τη λειτουργία καναλιών φιλικά προσκείμενων προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα πρώην φίλο και νυν και εχθρό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Digiturk είναι κατά σειρά η τρίτη πλατφόρμα που σταματάει να εκπέμπει δίκτυα φιλικά προσκείμενα στον

Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ αυτοεξόριστος, μετά από εντολή του εισαγγελέα της Άγκυρας, περιλαμβανομένων των τηλεοπτικών σταθμών Bugun TV, S Haber (ενός παιδικού καναλιού) και τεσσάρων άλλων.

Σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη, η Digiturk αναφέρει ότι «λάβαμε ένα επίσημο δικαστικό έγγραφο που αφορά αδικήματα κατά της συνταγματικής τάξης από το γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας. Όπως απαιτεί το περιεχόμενό του, τα Kanalturk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugun TV, Yumurcak TV και Irmak TV αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα.»

Ερωτηθείς σχετικά με τα μίντια που πρόσκεινται στον Γκιουλέν, ο Ερντογάν δήλωσε σε δημοσιογράφους καθ” οδόν προς την Ιαπωνία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ότι «σχετικά με το ζήτημα αυτό, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα βήματα που προβλέπει ο νόμος».

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα