Ένταση και μικροεπεισόδια στην απογευματινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της δεύτερης συγκέντρωσης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Σύνταγμα σε συνέχεια του πρωινού πανεργατικού συλλαλητηρίου από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη ψήφιση του νέο μνημονίου. Η απογευματινή διαδήλωση

διοργανώθηκε από το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Αγανακτισμένους.

Τα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 20:00 κι ενώ η συγκέντρωση βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε διαδηλωτή, στην οδό Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και να προχωρήσει σε μία προσαγωγή. Αντιδρώντας, οι νεαροί άρχισαν να πετούν μικροαντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Αργότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος, κάνοντας χρήση χημικών. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών υποχώρησε προς την οδό Πανεπιστημίου, την ίδια στιγμή που κάποιοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Στη διάρκεια της έντασης ορισμένοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά.

Επιπλέον, κατά την επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απώθησαν δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν τις διαδηλώσεις προς την οδό Πανεπιστημίου και όταν, στη διασταύρωση με τον οδό Βουκουρεστίου οι δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού.

Σε δεκάδες (περισσότερες από 60) προληπτικές προσαγωγές νέων από το Σύνταγμα και τις γύρω περιοχές, προχώρησε η αστυνομία.

Σταδιακά, οι διαδηλωτές αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έστρεψαν την προσοχή τους σε ομάδα νεαρών στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου επί ώρα διεξαγόταν ένας «κλεφτοπόλεμος».

Αξίζει, να σημειωθεί, πως νωρίτερα, το απόγευμα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 60 προληπτικές προσαγωγές, ενώ είχε θέσει σε ισχυρό κλοιό τα Εξάρχεια, σε μια σαφή προσπάθεια να αποτραπούν παρόμοια επεισόδια που είχαν λάβει χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, κλειστοί ήταν από το μεσημέρι οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι για μετρό και για ηλεκτρικό. Αργά το βράδυ δόθηκαν στην κυκλοφορία όλοι οι κεντρικοί δρόμοι.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα