Ηταν όλοι εκεί για να «αποχαιρετίσουν» την Whitney

Ο ηθοποιός Kevin Costner, ο σκηνοθέτης Tyler Perry, ο μουσικός παραγωγός Clive Davis και οι τραγουδιστές Stevie Wonder και η Alicia Keys ήταν όλοι τους εκεί για να τιμήσουν την φίλη τους, Whitney Houston, στο Newark του Ν. Jersey.

O Kevin Costner

στον επικήδειο λόγο του, θυμήθηκε την συμπρωταγωνίστρια του, Whitney, «ως έναν άνθρωπο που δεν ήταν σίγουρος για την φήμη του, που ακόμα δεν γνώριζε, εάν ήταν αρκετά καλή, εάν ήταν όμορφη, εάν θα την αγαπούσαν. Ήταν το βάρος που την έκανε ‘’μεγάλη’’ και το κομμάτι αυτό που την οδήγησε στον θάνατο».

Στην εκκλησία νωρίτερα οδηγήθηκε η σορός της τραγουδίστριας σε ασημένιο φέρετρο, γεμάτο λευκά τριαντάφυλλα και όλοι άρχισαν να τραγουδούν «Whitney, Whitney, Whitney».

«Είμαστε εδώ με τις καρδιές μας πληγωμένες αλλά με την δύναμη του Θεού θα γιορτάσουμε την ζωή της Whitney Houston. Whitney είσαι η μόνη γυναίκα, που θα μας έφερνες εδώ όλους μαζί. Σήμερα είναι η μέρα σου».

Τα μέλη της χορωδίας, ντυμένα με λευκά και χρυσά ρούχα, τραγούδησαν και χειροκρότησαν. Ο Ray J που πέρασε τις τελευταίες μέρες μαζί με την τραγουδίστρια δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάμματα.

Η μητέρα της Cissy Houston και η 18χρονη κόρη Bobbi Kristina κάθισαν στην μπροστινή σειρά. Η Dione Warwick σύστηνε στο κοινό τους ομιλητές και τραγουδιστές και κατεύθυνε τη λειτουργία.

Ο σκηνοθέτης Tyler Perry είπε: «Η χάρη που την βοηθούσε στην ζωή της, αυτή η χάρη την έκανε να βρίσκεται στην κορυφή. Τραγούδησε για Προέδρους. Η χάρη της, την έφερε στην γη και η χάρη της θα την πάει στον παράδεισο. Η Whitney Houston αγαπούσε τον Θεό».

Τον λόγο πήρε ο ηθοποιός Kevin Costner λέγοντας ότι «και οι δύο είχαμε βαπτιστεί στην εκκλησία των βαπτιστών και στους δύο μας άρεσε να τραγουδάμε. Βέβαια η Houston ήταν καλύτερη τραγουδίστρια!». Για τον ρόλο της, στην ταινία «ο Σωματοφύλακας», είπε: «Ήσουν η τέλεια επιλογή. Έαν με ακούς τώρα, δεν ήσουν απλά καλή, ήσουν τέλεια». Και με «σπασμένη» φωνή τόνισε: «Όταν θα τραγουδήσεις μπροστά στον Θεό, μην ανησυχείς, θα είσαι αρκετά καλή».

Μελανό σημείο στην όλη εκδήλωση η άφιξη του Bobbi Brown, ο οποίος δεν έμεινε πολύ. Σε γραπτή δήλωση του ανέφερε: «Τα παιδιά μου και εγώ καλεστήκαμε στην κηδεία της πρώην συζύγου μου. Στις θέσεις μας οδήγησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι μας ζήτησαν να καθίσουμε σε τρία διαφορετικά σημεία. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας συμπεριφέρθηκαν έτσι. Μου απαγόρεψαν να δω την κόρη μου. Αποχαιρέτησα την σορό της πρώην γυναίκας μου και έφυγα, γιατί δεν ήθελα να δημιουργήσω σκηνή. Έχω εκνευριστεί αφάνταστα». «Αυτή ήταν μια μέρα για να τιμήσουμε την Whitney. Δεν νομίζω ότι η Whitney θα το ήθελε αυτό. Θα συνεχίσω να τιμώ την πρώην γυναίκα μου με τον τρόπο που εγώ γνωρίζω», επισήμανε.

Η τραγουδίστρια θα θαφτεί δίπλα στον πατέρα της John Houston.

Keywords
Τυχαία Θέματα