Ένταση και δακρυγόνα στην Άγκυρα

Ένταση ξέσπασε εκ νέου σήμερα Δευτέρα στην Άγκυρα, όπου η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη των δακρυγόνων όταν περίπου 1.000 διαδηλωτές, κυρίως νέοι, κινήθηκαν προς τις γραμμές των αστυνομικών στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι φωνάζοντας «Ταγίπ παραιτήσου».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο

ειδήσεων Dogan, επεισόδια σημειώνονται και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταξίμ.

Έκκληση Ερντογάν για ηρεμία

Εν τω μεταξύ έκκληση για ηρεμία απηύθυνε νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από τρεις ημέρες αντικυβερνητικών διαμαρτυριών και συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Ταυτόχρονα κάλεσε το λαό να μην προκαλείται από διαδηλώσεις οι οποίες όπως ισχυρίστηκε οργανώνονται από «εξτρεμιστικά στοιχεία».

«Να είστε ήρεμοι, χαλαροί, και αυτό θα ξεπεραστεί», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν αναχωρήσει για την προγραμματισμένη περιοδεία του στο Μάγρεμπ, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά παρά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα