Εντάσεις στη Βουλή για τη μείωση τιμών στα φάρμακα

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία που αφορά στην μείωση τιμής 6.000 φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Ο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να χαράσσει

τιμολογιακή πολιτική στα φάρμακα, ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας με μόνο κριτήριο την περιστολή των δαπανών και ζήτησε μείωση σε όλα τα φάρμακα μέσω ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου και απόσυρσης της τροπολογίας. Ο υπουργός με τη σειρά του, κατέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για την απόφασή της να καταψηφίσει την ρύθμιση.

«Ούτε ο πιο σκληρός εκπρόσωπος Τύπου φαρμακοβιομηχανίας δεν θα έλεγε αυτά που λέτε», είπε ο Α. Γεωργιάδης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «προασπίζεται τις φαρμακοβιομηχανίες».

«Θα θέλαμε να μας πείτε τι αντίκτυπο θα έχουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις για την τιμολόγηση, εκτός από την εξοικονόμηση 480 εκατ. ευρώ, στην ομαλότητα της αγοράς του φαρμάκου», διερωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου υπογραμμίζοντας ότι «η φαρμακευτική πολιτική δεν μπορεί να γίνει μόνο με δημοσιονομικά κριτήρια» και πρόσθεσε: «Είστε σίγουροι ότι ο καταποντισμός των τιμών δεν θα επιφέρει απόσυρση φαρμάκων και τραγικές ελλείψεις;»

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της τροπολογίας θέλοντας να «αποκαλυφθούν οι βουλευτές που δεν θέλουν μείωση της τιμής των φαρμάκων».

Keywords
Τυχαία Θέματα