Ένοχος για υπεξαίρεση πρώην ταμίας της ΕΥΑΘ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκε πρώην ταμίας της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση χρημάτων από πληρωμές λογαριασμών καταναλωτών.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο πρώην υπάλληλος φέρεται να υπεξαίρεσε από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2008 το ποσό των 325.000 ευρώ από 2500 καταναλωτές, μεταξύ των οποίων νοικοκυριά, επιχειρήσεις, σχολεία, νοσοκομεία

και ιδρύματα.

Ο κατηγορούμενος έβαζε στους προς πληρωμή λογαριασμούς των καταναλωτών την προσωπική του σφραγίδα ως απόδειξη εξόφλησης και το ποσό της πληρωμής κατέληγε στην τσέπη του και όχι στα ταμεία της επιχείρησης. Οι χρεώσεις στους επόμενους λογαριασμούς των καταναλωτών παρέμεναν αδικαιολόγητα υψηλές και οι διαμαρτυρίες τους οδήγησαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος, πλέον συνταξιούχος, αποδέχθηκε την πράξη του κατά την διάρκεια της απολογίας του και ζήτησε συγγνώμη, προτείνοντας παράλληλα τρόπους εξόφλησης της οφειλής του προς την ΕΥΑΘ. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών, αφήνοντάς τον ελεύθερο προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Το άρθρο Ένοχος για υπεξαίρεση πρώην ταμίας της ΕΥΑΘ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα