Ενισχύονται τα κέντρα πρόληψης της Αττικής

Με ομόφωνη απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της 32ης Συνεδρίασής του, ενέκρινε την οικονομική ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης Ενάντια στα Ναρκωτικά (ΚΕΠΕΝ) που λειτουργούν στους Δήμους της Αττικής.

Η συνολική ενίσχυση ανέρχεται στα 242.000 Ευρώ και αφορά σε 10 Κέντρα που εδρεύουν σε Δήμους, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Η δαπάνη αφορά σε διετή ενίσχυση και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας.

Τα ΚΕΠΕΝ, που στόχο έχουν την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, αποτελούν διαδημοτικά Κέντρα

πρόληψης, λειτουργούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) και είναι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες. Προσαρμοσμένα στα νέα κοινωνικά δεδομένα, τα Κέντρα έχουν επεκτείνει τη δραστηριότητά τους και πέρα από την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και ενεργοποιούνται στην πρόληψη και άλλων μορφών εξάρτησης (π.χ. διαδίκτυο, τζόγος κλπ).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την ομόφωνη απόφασή του στο θέμα της οικονομικής συμμετοχής στα ΚΕΠΕΝ, αποδεικνύει έμπρακτα την πάγια βούλησή του να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι τα εξαρτημένα άτομα. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η απάντηση στη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία είναι η υποστήριξη, η συνοχή της κοινωνίας και η αλληλεγγύη».

Keywords
Τυχαία Θέματα