Ένας… Παππάς βάζει τάξη στο διαδίκτυο!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιώργου Αυτιά

Λοιπόν! Τα πράγματα είναι απλά… Όποιος δεν μπει στο Μητρώο Online Media, δεν έχει ιντερνετική ταυτότητα… Ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς το δήλωσε απερίφραστα! «Προχωρούμε στη χαρτογράφηση του τοπίου της Διαδικτυακής ενημέρωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιχειρούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενο», δήλωσε σχετικά. Δεν έχει άδικο.

Το χάος πρέπει να ρυθμιστεί. Μάλιστα ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι «το Μητρώο αποτελεί τμήμα μιας γενικότερης προσπάθειας για τη ρύθμιση του χώρου των media».

Να δούμε όμως τί σημαίνει η νέα εξέλιξη:

Το Μητρώο που θα έχει την ονομασία e-media.Θα είναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επ’ αυτού ο κ Παππάς είπε κάτι που έχει απόλυτη βάση: «Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει μάρτυρες συκοφαντικών, υβριστικών δημοσιευμάτων και δεν ξέρουμε την πατρότητα. Δεν επιβάλλουμε σε κανέναν ενημερωτικό ιστότοπο να μπει στο μητρώο, αλλά δίνουμε θετικά κίνητρα».Το μητρώο θα διαθέτει και λογισμικό το οποίο θα λειτουργεί ως παρατηρητήριο για τη λογοκλοπή, θα βοηθήσει δηλαδή να υπάρχει παντού η πηγή της αρχικής είδησης.Όσοι εγγραφούν στο Μητρώο θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία οπτικοακουστικών μέσων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ενώ θα συμπεριλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που θα απορροφούν κρατική διαφήμιση.Για να εγγραφούν στο Μητρώο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη νομική μορφή της επιχείρησης, τους μετόχους, τα ονόματα του διευθυντή ή του εκδότη και τον αριθμό των εργαζόμενων-δημοσιογράφων ή άλλων ειδικοτήτων.Στο μητρώο μπορούν να εγγραφούν μόνο εταιρείες που διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ.

Το άρθρο Ένας… Παππάς βάζει τάξη στο διαδίκτυο! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα