Εμμονή της τρόικα για περαιτέρω απολύσεις στο δημόσιο

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα το πρωί του Σαββάτου στο υπουργείο Οικονομικών καθώς παραμένει στο τραπέζι ο καθορισμός συγκεκριμένου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν το 2015, όπως είπε υψηλόβαθμο στέλεχος. Το υπουργείο επιμένει να μην τεθούν άλλοι ποσοτικοί στόχοι, ενώ η τρόικα ζητά νέους συγκεκριμένους στόχους για απολύσεις και το 2015.

Κατά το ίδιο στέλεχος,

στη συνάντηση σημειώθηκε πρόοδος, με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει συμφωνήσει με την τρόικα στο 80%, αλλά ακόμη δεν υπάρχει τελική συμφωνία.

«Εμείς έχουμε καλά επιχειρήματα, μας ακούνε καλύτερα αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει», είπε και πρόσθεσε αναφορικά με την απαίτηση της τρόικας για καθορισμό αριθμού υπαλλήλων προς απόλυση: «Είμαστε σε ένα σημείο που εμείς ζητάμε ποιοτικές αλλαγές και όχι άλλους ποσοτικούς στόχους».

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η κυβέρνηση τους παρουσίασε όλα τα στοιχεία με κύρια αιχμή το νόμο για την διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα