Ελληνίδα τραυματίας στην τραγωδία της Ισπανίας,13 νεκρές-video

Ανάμεσα στους φοιτητές που έζησαν την κόλαση του τροχαίου δυστυχήματος χθες νωρίς το πρωί στην Ισπανία ήταν και μία Ελληνίδα φοιτήτρια.

Πρόκειται για την 23χρονη Ε.Κ. από τον Βόλο, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά.

Η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη, Μαρία Σιαδήμα, επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας της Ελληνίδας φοιτήτριας που τραυματίστηκε στο φονικό τροχαίο με φοιτητές Erasmus στην Ισπανία.

«Επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχει όντως μία Ελληνίδα

η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Βαρκελώνη. Οι γονείς της πέταξαν σήμερα το πρωί για Βαρκελώνη. Αναμένουμε τα περεταίρω νέα από τους θεράποντες ιατρούς της. Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Περιμένουμε να μας ενημερώσουν οι θεράποντες ιατροί για την κατάσταση της υγείας της», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Σιαδήμα.

Δείτε το βίντεο με τις πρώτε πληροφορίες από τον Αντέννα:

Τα 13 θύματα που σκοτώθηκαν χθες στην Ταραγόνα είναι μέλη του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ισπανικά ΜΜΕ, στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές από 20 χώρες. Το λεωφορείο οδηγήθηκε σε σφοδρή μετωπική σύγκρουση με αυτοκίνητο έπειτα από ελιγμό στον δρόμο που οδηγεί από τη Βαλένθια στην πόλη της Βαρκελώνης.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Ήταν έξι ώρα το πρωί, περίπου 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Καταλωνίας όταν εκτυλίχθηκε ο εφιάλτης που έσπειρε τον θάνατο και ενώ το πούλμαν γύριζε από μια παραδοσιακή γιορτή.

Δεκατρείς κοπέλες σκοτώθηκαν, ωστόσο, δεν έχουν γνωστές οι εθνικότητές τους καθώς οι Αρχές της Ισπανίας θέλουν να είναι απολύτως σίγουρες για τα στοιχεία των θυμάτων προτού προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με από το υπουργείο Εσωτερικών της Καταλωνίας, έχουν ταυτοποιηθεί τα εννέα θύματα ενώ στο λεωφορείο του τρόμου επέβαιναν 61 άτομα.

Η έγκυρη ισπανική εφημερίδα El Pais αναφέρει πως τουλάχιστον 44 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι εννέα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για νέους ανθρώπους καθώς οι ηλικίες των φοιτητών κυμαίνονται από 20 έως 32 ετών και προέρχονταν από 20 χώρες.

Η ανακοίνωση της περιφερειακή κυβέρνησης της Καταλονίας

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας τονίζει ότι: «σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές από την Ουγγαρία, την Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Τσεχία, την Βρετανία, την Ιταλία, το Περού, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, την Τουρκία και την Ελλάδα«.

Πένθος στην Ιταλία

«Φοβόμαστε ότι μεταξύ των νεκρών υπάρχουν επτά που ενδέχεται να είναι Ιταλοί. Δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι καθώς οι διαδικασίες ταυτοποίησαν βρίσκονται σε εξέλιξη» επισήμανε εκπρόσωπος τύπου της υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας στη Ρώμη.

«Είμαι συντετριμμένος για τα θύματα από την Ιταλία και τους υπόλοιπους νέους οι ζωές των οποίων καταστράφηκαν στο δυστύχημα στην Ισπανία» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ο οδηγός

«Χτύπησε το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου κι έκανε έναν ελιγμό στα αριστερά τόσο απότομο που το όχημα βρέθηκε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου» αναφέρουν για την πορεία του πούλμαν καταλανικές πηγές. Η αστυνομία ανακρίνει τον οδηγό που επέζησε προκειμένου να διαλευκάνει τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες για κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών ήταν αρνητικά.

Ενδεχομένως να τον πήρε ο ύπνος και να έχασε τον έλεγχο του πούλμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα