Έλεγχοι από την Οικονομική Αστυνομία για ανασφάλιστη εργασία και αποδείξεις

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων που διενεργούνται για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, απογευματινές ώρες χθες (07.11.2014), διεξήχθη ειδική επιχειρησιακή δράση, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκαν συνολικά πέντε συνεργεία ελέγχων με εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας,

τα οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχειρησιακής δράσης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεων της περιοχής του κέντρου, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, τους ταμειακούς μηχανισμούς και τη μη έκδοση αποδείξεων.

Πιο αναλυτικά, ως προς τα αποτελέσματα:

Σε αναψυκτήριο, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού, ενώ δύο (2) εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε εστιατόριο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, καθώς και ένας (1) εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου ψιλικών, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

Σε ζαχαροπλαστείο – καφετέρια, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

Σε φαστ φουντ – σνακ μπαρ, βρέθηκε να απασχολείται μία (1) εργαζόμενη χωρίς να είναι καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε ψητοπωλείο – καφετέρια, βρέθηκε να απασχολούνται τρεις (3) εργαζόμενοι χωρίς να είναι καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε πρατήριο άρτου, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, ελέγχθηκαν συνολικά πενήντα δύο (52) εργαζόμενοι, καθώς επίσης ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διενέργεια ολοκληρωμένου φορολογικού ελέγχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα