Ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Ιωάννης Διώτης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε, σήμερα αργά το μεσημέρι, μετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Κατά την απολογία του ο κ. Διώτης αρνήθηκε ότι διέπραξε το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου καθώς και αυτό της υπεξαγωγής εγγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να

αξιοποιήσει τη λίστα γιατί ήταν παράνομο υλικό. Ωστόσο όπως είπε έδωσε εντολή ώστε να διενεργηθεί ο μεγαλύτερος έλεγχος που έγινε ποτέ, δηλαδή να ελέγξει το ΣΔΟΕ το σύνολο των εμβασμάτων άνω των 100.000 ευρώ σε ελληνικές και ξένες τράπεζες την περίοδο 2000-2012.

Για την υπεξαγωγή εγγράφου που αφορά την αντιγραφή του USB ο κ. Διώτης υποστήριξε ότι για λόγους ασφαλείας έκανε ένα αντίγραφο για να μπορέσουν να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Όσον αφορά το USB, επανέλαβε ότι του το έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ένα μήνα μετά την αποχώρηση του και αυτό, το ίδιο USB, παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος και χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

Το άρθρο Ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Ιωάννης Διώτης εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα