ΕΛ.ΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης αναβολικών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης, μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία παρασκεύαζε και διέθετε προς πώληση μεγάλες ποσότητες αναβολικών.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί στη διάρκεια των ερευνών τους βρέθηκαν μπροστά σε ένα από τα πλέον σύγχρονα παρασκευαστήρια αναβολικών χαπιών.

Τα χάπια, παρασκευάζονταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπό τις οδηγίες και την καθοδήγηση χημικών είναι

μεταξύ των συλληφθέντων για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Επίσης μεταξύ των συλληφθέντων, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες βρίσκεται και αστυνομικός που υπηρετούσε έως τώρα σε υπηρεσία της Ασφάλειας και ο οποίος φέρεται να έχει τακτικές συνομιλίες με ηγετικά μέλη του κυκλώματος.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί εκτός από την Αττική και στην Περιφέρεια και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί και ύλες και μηχανήματα παρασκευής και μεγάλες ποσότητες αναβολικών.

Επίσημες ανακοινώσεις από τον Διευθυντή της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγο Μανόλη Πλουμή, έχουν προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ-ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η χρήση αναβολικών ουσιών από έφηβους και νέους ενήλικες παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν παρατηρείται μόνο στα αγόρια και στους νέους άνδρες αλλά επίσης στα κορίτσια και νέες γυναίκες. Οι πρώτοι τα χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις και τη σωματική τους εικόνα ενώ οι δεύτερες για απώλεια βάρους και βελτίωση της εμφάνισης τους.

Τα στεροειδή αναβολικά είναι σε θέση να προκαλούν πολλά, σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα στην υγεία.

Όσο πιο ψηλή είναι η δόση, τόσο σοβαρότερα είναι τα προβλήματα που δυνατόν να προκληθούν.

Μερικά από τα αρνητικά αποτελέσματα των αναβολικών στον οργανισμό των εφήβων είναι ανατρέψιμα.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν άλλα τα οποία καθίστανται μόνιμα.

Για παράδειγμα στους έφηβους που βρίσκονται σε ανάπτυξη, ένας από τους μεγάλους κινδύνους της χρήσης των στεροειδών αναβολικών, είναι η μόνιμη μείωση του ύψους του σώματος τους.

Το άρθρο ΕΛ.ΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης αναβολικών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα