ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που «ειδικεύονταν» στις ρευματοκλοπές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Υπόσχονταν σε καταναλωτές, ότι με τις παρεμβάσεις που ήταν σε θέση να κάνουν στους μετρητές της ΔΕΗ θα πλήρωναν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που τους αναλογούσαν με βάση τις κιλοβατώρες που είχαν καταναλώσει.

Μάλιστα, το κύκλωμα, που εμπλέκεται στις ρευματοκλοπές και εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, είχε και… τιμοκατάλογο! Πενήντα ευρώ πλήρωναν οι ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων για την παρέμβαση στους μετρητές

τους, ενώ η αμοιβή ανέβαινε στα 100 ευρώ όταν αφορούσε επιχειρήσεις!

Απίστευτη, χαρακτηρίζουν την κομπίνα, οι αστυνομικοί, αλλά από την άλλη πλευρά δείχνει και το βαθμό της οικονομικής ασφυξίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που καταφεύγουν σε τέτοια μέσα για να πληρώσουν λιγότερα, αφού η υπόσχεση του κυκλώματος μιλούσε για τεχνητή μείωση της κατανάλωσης κατά 60-80%!

Συνολικά, από την Οικονομική Αστυνομία συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος, που είχαν στήσει το «μεγάλο κόλπο» της ρευματοκλοπής. Εγκέφαλος φέρεται ένας 42χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν 39χρονο και έναν 28χρονο αλλοδαπό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 42χρονος είχε τεχνικές γνώσεις τέτοιες, ώστε να μην αφήνει ίχνη όταν αποσφραγίζονταν οι μετρητές!

Οι δύο τελευταίοι φέρονται να δρούσαν με εντολές του 42χρονου. Αναζητούσαν αρχικά καταναλωτές ρεύματος -με επαγγελματικές ή οικιακές συνδέσεις- και τους έπειθαν να προχωρήσουν σε ρευματοκλοπή, με σκοπό να πετύχουν τη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνολικά εντοπίστηκαν 110 άτομα που… εξυπηρετήθηκαν από το κύκλωμα σε επαγγελματικούς χώρους και σπίτια σε Νίκαια, Αιγάλεω, Περιστέρι, Αργυρούπολη και κέντρο Αθήνας.

Αναζητούσαν πρώτα καταναλωτές. Στη συνέχεια και πριν πραγματοποιηθεί καταμέτρηση, αποσφράγιζαν τους μετρητές της Δ.Ε.Η. και παρέμβαιναν στις ενδείξεις τους, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον έλεγχο των στατιστικών στοιχείων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), με αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής καταμετρημένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Η συγκεκριμένη διαδικασία επαναλαμβανόταν ανά τετράμηνο, ενώ η αμοιβή που λάμβαναν τα μέλη του κυκλώματος ανερχόταν στα 100 ευρώ για επαγγελματικές και 50 ευρώ για οικιακές συνδέσεις.

Σημειώνεται ότι από την μέχρι τώρα έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έχουν εξακριβωθεί 110 περιπτώσεις παρέμβασης σε μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος.

Το άρθρο ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που «ειδικεύονταν» στις ρευματοκλοπές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα