ΕΛ.ΑΣ: 350.000 ευρώ για αστυνομικά τμήματα «φαντάσματα»!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί συντάκτες ακούγοντας τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Γ.Γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με αυτά η ΕΛ.ΑΣ. χρεωνόταν για αστυνομικά τμήματα και σταθμούς που είχαν κλείσει εδώ και χρόνια, σχεδόν 350.000 ευρώ το χρόνο σε ενοίκια.

Τα οικονομικά στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. με το κλείσιμο τμημάτων και σταθμών σε όλη την επικράτεια.

Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν

από αυτές τις αποκαλύψεις θα δοθούν για τη συντήρηση του στόλου περιπολικών και μηχανών της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου.

Όπως επεσήμανε μάλιστα ο κ. Αναγνωστάκης ο ίδιος ανακάλυψε στον έλεγχο του 18 τέτοιους σταθμούς που ενώ ήταν ανενεργοί το δημόσιο συνέχιζε να πληρώνει ενοίκιο!

Στην ενημέρωση των αστυνομικών συντακτών για την αναδιάρθρωση στην ΕΛ.ΑΣ. από τον υπουργό Νίκο Τόσκα αποκαλύφθηκε πως περίπου 700 αστυνομικοί θα φύγουν από τη φύλαξη «υψηλών προσώπων» και θα διατεθούν σε τμήματα και υπηρεσίες με κενά στη στελέχωση, αλλά και στην ΟΠΚΕ σε ευαίσθητες περιοχές της Αττικής.

Μάλιστα στην επισήμανση δημοσιογράφου ότι για χρόνια ακούγεται πως θα μειωθεί η δύναμη των αστυνομικών των VIPs αλλά δεν γίνεται τίποτε, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι το τηλέφωνό του χτυπάει συνεχώς καθώς κάποιοι προσπαθούν να παρέμβουν, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει και πως έχει δώσει εντολή ως τα τέλη του μήνα να ξεκινήσουν οι μετακινήσεις.

Το άρθρο ΕΛ.ΑΣ: 350.000 ευρώ για αστυνομικά τμήματα «φαντάσματα»! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα