Εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τη Ρωσία

Στην επιτυχή εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου προχώρησε σήμερα η Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, δείχνοντας «τα δόντια» της στη Δύση και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, που απειλούν τους Ρώσους με κυρώσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Γιεγκόροβ, οι ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν ένα πύραυλο τύπου RS-12M Topol από την περιοχή Αστραχάν, στα ανατολικά κοντά στη Θάλασσα

της Κασπίας. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο πύραυλος, που έφερε ψεύτικη κεφαλή, πέτυχε το στόχο του στο Καζακστάν.

Η δοκιμή αυτή αυξάνει την ένταση μεταξύ της Ρωσίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ, που κλιμακώνεται διαρκώς, λόγω της κατάληψης της Κριμαίας από τα ρωσικά στρατεύματα. Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο προειδοποιεί για αντίποινα, σε περίπτωση που τπυ επιβληθούν κυρώσεις για το ζήτημα της Ουκρανίας, όπως προειδοποίησαν νωρίτερα οι ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας μελετά τη λήψη μέτρων, όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων συγκεκριμένων προσώπων, τη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας, την απαγόρευση έκδοσης βίζας και ευρύτερες οικονομικές κυρώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα