Εκτονώθηκε η κατάσταση στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Μετά από μια επεισοδιακή μέρα που ξεκίνησε όταν λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, φοιτητές από τα ΤΕΙ Πάτρας, Μεσολογγίου και Πύργου συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου προκειμένου να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για το σχέδιο «Αθηνά», φαίνεται τα πνεύματα να εκτονώνονται και μαζί με την αποχώρηση της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ που νωρίτερα ήταν στο σημείο, τώρα και οι φοιτητές αποχωρούν οριστικά…

Στόχος των περίπου 200 φοιτητών που

συγκεντρώθηκαν, όπως ενημερώνει το patrastimes.gr ήταν να ενημερώσουν τους διερχόμενους για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, μοιράζοντας φυλλάδια. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι φοιτητές ήρθαν σε συνεννόηση με τη διοίκηση της γέφυρας προκειμένου να μείνουν ανοιχτά τα διόδια για να μπορέσουν να διέρχονται τα οχήματα.

Η αστυνομία της Αιτωλίας, ωστόσο, απαγόρευσε τη διέλευση των οχημάτων από τη γέφυρα και έδωσε στην κυκλοφορία έναν παράδρομο που εξέτρεπε τους οδηγούς για υποχρεωτικό πέρασμα από τα φέρι-μποτ της πορθμειακής γραμμής.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των Αρχών και των διαμαρτυρόμενων σπουδαστών. Εξαιτίας της απαγόρευσης της αστυνομίας, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση, με τις Αρχές να ενημερώνουν τους οδηγούς πως η γέφυρα δεν είναι ανοιχτή εξαιτίας της διαμαρτυρίας των φοιτητών των ΤΕΙ, κάτι το οποίο δεν ίσχυε, μιας και οι φοιτητές είχαν ανοίξει τα διόδια της γέφυρας.

Κοντά στις 17.00 το απόγευμα, οι φοιτητές, προκειμένου να διευκολύνουν τους οδηγούς, πήραν την απόφαση να ανοίξουν έναν παράδρομο της Γέφυρας (Ρίου-Αντιρρίου), ενώ συγχρόνως ενημέρωναν τους οδηγούς να επιλέξουν αυτή τη κατεύθυνση για να γλιτώσουν την ταλαιπωρία.

Η αστυνομία τότε έκανε κίνηση για να κλείσει τον παράδρομο που είχαν ανοίξει οι σπουδαστές, με αποτέλεσμα να προκληθεί εκ νέου ένταση. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να καταφθάσουν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ, με μία διμοιρία να τοποθετείται στον παράδρομο και μία ακόμη στην Γέφυρα.

Μετά από διαβουλεύσεις, οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι φοιτητές αποχώρησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα