Εκτάκτως στη Θάσο ο Τσίπρας με τη σκέψη στη διαπραγμάτευση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από τη Θεσσαλονίκη στη Θάσο πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας για να επισκεφθεί τις περιοχές του νησιού που έγιναν στάχτη από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το ξημέρωμα του Σαββάτου. Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για τι ζημιές αλλά και για το πώς εξελίσσεται η επιχείρηση κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Τον Αλέξη Τσίπρα

συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς.

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα πρωθυπουργική επίσκεψη στο νησί της Κεφαλονιάς. Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεπτόταν την Κεφαλονιά για να παραστεί στον Αγιασμό για την νέα Σχολική Χρονιά και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α’ και Β’ Λύκειο στη θέση «Φαραώ». Θα συμμετείχε, επίσης, σε σύσκεψη για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε αφήσει πίσω του ο σεισμός.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στο Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκουν να τονίσουν τις «προσπάθειες» που έχουν πραγματοποιηθεί για να αρχίσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά παρά τα προβλήματα που προκαλούν τα άδεια ταμείο του κράτους. Μάλιστα, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού υπενθυμίζουν τη δέσμευση Τσίπρα στη ΔΕΘ για την παροχή πόρων πόρων εν είδει «κοινωνικού μερίσματος» από τα 246 εκατ. ευρώ των τηλεοπτικών αδειών στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Πηγές από το πρωθυπουργικό περιβάλλον υπογραμμίζουν ότι «για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια ανοίγουν τα σχολεία χωρίς κενά παρά τις συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας». Άλλωστε, ο πρωθυπουργός απέδωσε και τα εύσημα στον Νίκο Φίλη από το βήμα της ΔΕΘ.

«Πονοκέφαλος» από προαπαιτούμενα και αξιολόγηση

Την ώρα που η πύρινη λαίλαπα κατακαίει τη Θάσο, στην Αθήνα υπάρχει κυβερνητικός… αναβρασμός λόγω της επίσημης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για τα προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ και την προετοιμασία της δεύτερης αξιολόγησης.

Σήμερα αναμένεται να εξεταστούν οι εκκρεμότητες στα ζητήματα της καταπολέμησης της διαφθοράς και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με στελέχη της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το νομοσχέδιο σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς. Στη συνέχεια θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν τη βεβαιότητά τους για τα αποτελέσματα της επικείμενης αξιολόγησης καθώς και για το αίσιο τέλος με τις εκκρεμότητες της πρώτης. Τα στελέχη στην Ηρώδου Αττικού δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους ότι όλα θα πραγματοποιηθούν εντός της απαιτούμενης προθεσμίας χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Ωστόσο, τα μηνύματα για την Ελλάδα από το Eurogroup της Παρασκευής ήταν ανησυχητικά καθώς ξεκαθαρίστηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις το καλοκαίρι και ότι η κυβέρνηση οφείλει να «τρέξει» όλες τις εκκρεμότητες για να εισπράξει την υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το άρθρο Εκτάκτως στη Θάσο ο Τσίπρας με τη σκέψη στη διαπραγμάτευση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα