Έκτακτη ρύθμιση για τα “κόκκινα” δάνεια

Έκτακτη νομοθετική ρύθμιση διάρκειας δύο ετών ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση , προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ρυθμίσει τα «κόκκινα δάνεια» και να ενισχύσει την ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων.

Η συγκεκριμένη πληροφορία προέρχεται από κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και διέρρευσε μετά την σύσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ενόψει των συζητήσεων που θα γίνουν με την τρόικα

τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρθηκε η ρύθμιση που προτείνει η ελληνική πλευρά δεν έχει προκαλέσει την κάθετη αντίρρηση της τρόικας, ενώ σημείωσε ότι δεν θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, καθώς η όποια απώλεια θα αντισταθμιστεί (εφόσον χρειαστεί) από την έκπτωση στη μελλοντική φορολόγηση των τραπεζών.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση εκτός από τις τράπεζες θα αφορά και τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πάντως, το ίδιο στέλεχος ξεκαθάρισε πως η οποιαδήποτε διαγραφή προχωρήσει θα αφορά μόνο σε πρόστιμα και προσαυξήσεις και όχι στο κεφάλαιο.

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ θα έχει εξατομικευμένο χαρακτήρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις όπου θα καλούνται και οι μέτοχοι να συμβάλουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα