ΕΚΤ: Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα αν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης

Με μια σαφή προειδοποίηση προς τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) παρεμβαίνει στα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα σχετικά με την έξοδο από το Μνημόνιο και συνακόλουθα την εφαρμογή ή όχι της δανειακής σύμβασης και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή. Μάλιστα, τίθεται εν αμφιβόλω ακόμη και η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εφόσον δεν εφαρμοστεί πιστά το νέο πρόγραμμα.

Το σκληρό μήνυμα έστειλε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν. «Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί αν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης», τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Handelsblatt» που δημοσιεύεται σήμερα.

Να σημειωθεί, πως ο κ. Άσμουσεν, πριν μετακομίσει στη Φραγκφούρτη για να αντικαταστήσει τον άλλοτε επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ, ήταν ο εξ απορρήτων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σήμερα θεωρείται από πολλούς ως ο εκφραστής των σκέψεων του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Όλα αυτά συμβαίνουν, λίγες μόλις ώρες μετά τα όσα ζήτησε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την αποστολή επιστολών από τους κ. κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο προς τους δανειστές της χώρας με τις οποίες ουσιαστικά να αναιρούν τις έγγραφες εγγυήσεις που έχουν ήδη δώσει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την καταγγελία του Μνημονίου.

Πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα