Αποσύρεται η συνθήκη της ΑCTA!

Η φημισμένη συνθήκη, που απασχόλησε και την χώρα μας πριν από κάποιους μήνες, φαίνεται ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί τελικά, καθώς την απόσυρσή της προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νιλ Κρος, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ένωσης.

Με λίγα λόγια, η συνθήκη προέβλεπε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Internet και όχι μόνο, ενώ όσοι ήταν ενάντια σε αυτή τη συνθήκη είχαν κάνει λόγο για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και παραβίαση του προσωπικού απορρήτου, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της, κάτι που εν τέλει πραγματοποιήθηκε.

Η κα Κρος υπογράμμισε τις

έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ACTA στην Ευρώπη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μια δυνατή πολιτική φωνή και ως τέτοια την καλωσορίζω, αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα».

Η ACTA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένει την ετυμηγορία των Ευρωβουλευτών, ωστόσο μάλλον δε θα χρειαστεί να γίνει καν η ψηφοφορία, έπειτα από τις δηλώσεις της κας Κρος.

Πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη νίκη στον αγώνα για ένα internet χωρίς κανόνες copyright, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις διαμαρτυρίες των χρηστών που θεωρούσαν ότι παραβιάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα.

Πηγή: wallnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα